Vi är på plats där det händer, när det händer.

I vår strävan att skapa ett komplett maskinerbjudande sökte vi efter engagerade samarbetspartners som har fokus på teknologi, innovation, hållbarhet, har lång tradition av att producera riktigt bra kaffemaskiner och inte minst värderar relationer högt. Precis som vi. Med dem arbetar vi i direkt kontakt, utan mellanhänder.

Faema från Gruppo Cimbali är ett globalt varumärke som inte bara producerar kaffemaskiner av hög kvalitet utan även står för innovation, design, tradition och kaffekultur.

Faema grundades 1945 i Milano som en producent av traditionella espressomaskiner och har sedan 1967 lagt grunden för sin utveckling av helautomatiska espressomaskiner med den ikoniska modellen X5.

För oss blev valet av ett samarbete med Faema självklart i jakten på den absolut bästa helautomatiska espressomaskinen för våra kunder. Tillsammans delar vi ambitionen att förändra och förbättra, med kunden i fokus och där kvalitet i koppen alltid ska vara den bästa.

Som officiell och auktoriserad distributör av Faemas helautomatiska espressomaskiner i Sverige bygger vårt samarbete på ett partnerskap där innovation och utveckling av produkten kompletteras med kunskap om marknaden och leveransen av det kompletta maskinerbjudandet.

Passion, entreprenörskap och nästintill en besatthet av att tillverka espressomaskiner som ska ge den ultimata upplevelsen.

Sedan 2007 har Slayer Espresso handbyggt espressomaskiner med kompromisslös kvalitet i Seattle, USA.

Slayers ”provocerande” attityd och innovationstänk sätter nya traditioner i en annars konservativ bransch och förändrar innebörden av kvalitet inom kaffevärlden. Slayer lever, andas och levererar missionen: ”Make Coffee Better™”. För oss sammanfattas espressomaskinerna och varumärket med tre ord; ”Skönhet med attityd”.

I jakten på det kompletta maskinerbjudandet positionerar sig Slayer på toppen för den mest radikala, designmedvetna och kvalitetskänsliga kunden. Den tuffa attityden från Slayer kompletteras med Mojos mjuka ton och tillsammans delar vi passionen att göra kaffet bättre.

För oss som officiell och auktoriserad distributör av Slayer espressomaskiner i Sverige bygger vårt samarbete på ett ömsesidigt lärande, en drivkraft att skapa nya och hållbara traditioner och erbjuda den absolut bästa helhetsupplevelsen för våra kunder.

Quamar är ett litet företag med stora ambitioner som drivs av passionerade människor. Precis som vi.

Quamar grundades år 2000 i lilla orten Altivole i Treviso, Italien, av vännerna Luca Quagliotto och Mirco Martignago.

Idén var enkel. De ville producera högkvalitativa kaffekvarnar som ger baristan ett mervärde och inte bara en problemlösning. Ända sen start har Quamar lagt stor fokus på att förstå hur olika malningsgrader påverkar kaffets smak och utvecklat produkter som ger möjligheten för baristan att kontrollera dessa parametrar till fullo.

Idag har produktportföljen utvecklats med både kvarnar för espresso, filterkaffe och butikskvarnar där alla delar samma innovativa teknologier. För oss som officiell och auktoriserad distributör av Quamar i Sverige bygger vårt samarbete på att tillsammans kunna ge baristan möjligheten att kontrollera alla parametrar i sitt arbete. Både inom malning och extraktion av kaffet.

Det är ingen slump att Dalla Corte idag är en av de mest innovativa, spännande och mest hållbara tillverkarna av espressomaskiner i världen och anses som en av de bästa.

Det är ingen slump att vi valt att arbeta med Dalla Corte. I ett samarbete som bygger på lång relation, kvalitetstänk, hantverk och gemenskap.

Med sina fantastiska espressomaskiner kompletterar Dalla Corte vårt maskinerbjudande med kaffemaskiner som passar allt från den kräsne hemmabaristan till den hippaste kaffebaren.

Dalla Corte grundades år 2001 av Paolo Dalla Corte, hans pappa Bruno och hans syster Elsa strax utanför Milano. Familjens resa inom kaffevärlden började dock långt tidigare. 1947 började den unge Bruno jobba som servicetekniker för LaCimbali och på 50-talet var han med att utveckla den ikoniska espressomaskinen Faema E61. På 80-talet gick Bruno vidare med sonen Paolo till LaSpaziale där de tillsammans ansvarade för utvecklingen av nya espressomaskiner.

För oss på Team Mojo är kvalitet och innovation två viktiga komponenter när vi ingår samarbeten med våra leverantörer. 

Med BUNN från USA får vi inte bara kvalitet och innovation, utan också en lång tradition av tillverkning och kaffekunskap som få tillverkare besitter. Och dessutom en personlig relation.

För över 170 år sedan öppnade Jacob Bunn sin livsmedelsbutik i ett växande Springfield, IL, USA, och en ung Abe Lincoln var en av de första kunderna. Den satsningen växte till Bunn Capitol Wholesale Grocery Company och leddes senare av George R. Bunn som grundade en division för dryckesutrustning i slutet av 1950-talet. Bunn-O-Matic Corporation bildades officiellt som en separat enhet 1963 och har sedan dess legat i framkant bland tillverkare av dryckesutrustning med en lång rad innovationer.

Idag är företaget fortfarande privatägt och familjeägt. Arthur ”Hy” Bunn har varit VD och koncernchef sedan 1988, med övergripande ledning och ledarskap för det världsomspännande dryckesutrustningsföretaget som hans far grundade. Under hans tjänstgöringstid har BUNN-portföljen utvecklats från ett kaffefokus till att inkludera utrustning för servering av drycker för espresso, te, juice, granita, filtrerat vatten och många andra specialdrycker. Grundat på fem generationer av familjeföretagande, har BUNN blivit en partner som du kan lita på för lönsam, pålitlig dryckesutrustning och enastående support efter köp varhelst kunderna betjänas.